• Allganizer Professional Organizing, opruimen
  • Opruimen, rust, ruimte, overzicht en structuur

Vragen

Veel gestelde vragen. (klik op de vraag)

Wat is een Professional Organizer?

Een Professional Organizer schept orde in rommelige situaties en heeft daar zijn beroep van gemaakt. Hij geeft advies en biedt praktische hulp bij het organiseren en ordenen van leef- en werkplekken. Hij begeleidt het omgaan met informatie en tijd. Een goede analyse van de situatie en aandacht voor de cliënt, worden vertaald in praktische oplossingen. Door de gebruikte methodiek krijgt iedere situatie een unieke aanpak. De Professional Organizer neemt niet over, maar ondersteunt u in een ordeningsproces. De toenemende informatiestroom,  maatschappelijke ontwikkelingen en het gebruik van e-mail/internet, hebben de behoefte aan meer structuur en ordening in werk en wonen met zich meegebracht. Professional Organizing is het vakgebied dat zich hierin heeft gespecialiseerd. Er is een groeiende vraag naar deze vakkrachten. Bedrijven en instellingen zien de waarde van deze dienstverlening, die kan bijdragen aan de effectiviteit van hun activiteiten en het werkplezier van hun medewerkers. Ook veel particulieren weten inmiddels de ondersteuning van een Professional Organizer te waarderen.

 

Ik heb gewoon te weinig ruimte. Wat is voor mij de oplossing?

Het hebben van te weinig ruimte kan een oorzaak zijn van het niet op orde kunnen brengen en houden van uw huis. Het kan echter ook zijn dat u teveel spullen bewaart, of spullen op de verkeerde plaats bewaart. Tijdens de ordeningssessies met Allganizer, komen dit soort zaken naar voren. Kast voor kast, kamer voor kamer, wordt een nieuwe ordening aangebracht, gekozen wat weg kan en wat moet blijven. Uw spullen krijgen een vaste logische plek. Dingen die bij elkaar horen, worden bij elkaar bewaard. Misschien is een extra kast of opbergplek noodzakelijk. De ervaring leert dat u waarschijnlijk voldoende opbergruimte heeft..

 

Hoe voorkom ik dat het opnieuw wanordelijk wordt?

De opzet van Professional Organizing is, om samen met u een structuur aan te brengen, die past bij uw manier van leven en/of werken. U leert beter met uw situatie, tijd en omgeving om te gaan. Het kost u minder tijd en energie om dit in stand te houden.

 

Hoe zit het met computers en netwerken?

Verken eerst goed de mogelijkheden van de aanwezige computer(s). Met opnieuw inrichten en ordenen zijn enorme resultaten te boeken. Blijkt dit niet voldoende, dan kan Allganizer u adviseren of in contact brengen met deskundigen. De hoeveelheid opgeslagen informatie in geautomatiseerde systemen, kan een bron van wanorde zijn. Ik help u graag bij het optimaal gebruiken van uw computer(s), door ordening aan te brengen in uw bestanden, bestandsmappen en e-mail.

 

Mijn collega kan uw hulp gebruiken!

Voorop staat dat de persoon in kwestie daar zelf prijs op stelt. Alleen als uw collega gemotiveerd is om mee te werken, heeft het structureren van de werkplek een positief en blijvend resultaat.

 

Ik vind het wel duur!

U ziet wat het kost en nog niet wat het oplevert!  Een efficiënte werkplek maakt het werk plezieriger en bespaart op de kosten.  Een opgeruimd huis geeft u rust, ruimte en overzicht. Allganizer levert een prima product voor een eerlijke prijs. U heeft er dagelijks profijt van!

 

Ik heb helemaal geen tijd om alles opnieuw op orde te brengen.

Als u uw situatie op een blijvende manier wilt veranderen, is het noodzakelijk dat u er tijd in investeert. Een leef- of werkplek kan alleen geoptimaliseerd worden samen met u. U bent tenslotte degene die bepaalt hoe het gaat worden. Allganizer ondersteunt, adviseert en coacht. De tijd die u kwijt bent met dit proces, krijgt u weer ruimschoots terug!

 

Waarom een Professional Organizer inhuren, ik kan het toch zelf?

Het inroepen van een vakkracht is juist een goed uitgangspunt van een ordeningsproces. Zo iemand heeft het vak in de vingers en luistert naar uw wensen en behoeften. Om het samen te doen met familie, vrienden of collega's, stuit al snel op bezwaren. De actie is dan meestal te resultaatgericht, zonder dat uw wensen goed worden gehoord, zonder dat uw situatie nauwkeurig is geanalyseerd. Het resultaat is hierdoor meestal onbevredigend en van korte duur. Allganizer gaat samen met u aan de slag om structuur en orde aan te brengen in uw directe omgeving.

 

end faq